Op zaterdag 27 augustus 2011 zal de zevende editie van Hestival doorgaan op het evenementenplein in Heist-op-den-Berg. De organisatie mikt weer op 10 000 bezoekers en zette onder andere Kapitein Winokio, Heideroosjes en DAAN op de affiche…

Voor de eerste keer zal Hestival omstreeks 14.30u beginnen met een act voor kinderen.  Kapitein Winokio won dit jaar de MIA voor “kidspop”. De Heistse kinderen en hun ouders krijgen eind augustus de kans om deze artiest gratis te komen bekijken op het evenementenplein.
 
Meteen na Kapitein Winokio zal Marble Sounds zorgen voor de overgang naar het hardere werk. Deze band bracht in 2010 een eerste full cd uit die goede kritieken kreeg in o.a. De Morgen, Focus Knack en Humo.
 
Daarna is het de beurt aan Statue, de winnaar van Concours Hestival. De zevenkoppige, louter instrumentale band bestaat uit muzikanten van de rockschool in Hasselt. En dit was er aan te zien op Concours Hestival: technisch sterk gespeeld, knappe arrangementen en een echte ‘wall of sound’. 
 
Om 18.30u zal de Heistse punkrockband Generation 84 het publiek opwarmen voor de Nederlandse punkband Heideroosjes.  Generation 84 bracht in 2010 een goed ontvangen debuut EP uit en speelde ondertussen al tientallen concerten in België, Duitsland en Nederland.
 
Heideroosjes  is één van Europa’s grootste punkrockbands.  Het viertal stond eerder al enkele keren op RockWerchter, Pukkelpop en Groezrock.
 
Na al het gitaargeweld zal Lucy Love uit Denemarken het publiek klaarstomen voor headliner DAAN.  Lucy Love wordt de Deense grime-queen of de Deense Lady Gaga genoemd. Deze rapster won internationaal respect door twee klasseplaten die in 2009 en 2011 op het publiek werden losgelaten.
 
Headliner DAAN zal om 23u het beste van zichzelf geven.   De band rond Daan Stuyven staat op het hoogtepunt van zijn carrière. In 2010 sleepte DAAN maar liefst 4 MIA-awards in de wacht. Hij werd verkozen tot beste zanger en beste componist. Ook de videoclip van Icon en de hoes van zijn album Manhay werden beloond met MIA awards.
 
Hestival wordt afgesloten met Hindu Radio DJ’s.  Het publiek zal getrakteerd worden op een mix van de besteindie, soul, rock ‘n roll en alternatieve dance.  Hindu Radio DJ’s bestaat onder andere uit Günther Desamblanx, bekend van de Stubru programma’s Mish Mash en Hard To Beat. 
 
DELUXE Hestival
Hestival blijft een gratis festival.  Net zoals de vorige jaren is er opnieuw een DELUXE Hestival formule voorzien.  U geniet dan in het Cultuurcentrum van een uitgebreid buffet à volonté.  Op het evenementenplein heeft u vanaf het verhoogde Deluxe terras een perfect zicht op het podium.  DELUXE Hestival tickets kosten 75 euro, met 10 drankbonnetjes inbegrepen in de prijs. Inschrijven kan via www.deluxehestival.be
 
Programma
14.30-15.30u – Kapitein Winokio                                                                                     
16.00-17.00u  - Marble Sounds                                                                                                                                   
17.30-18.00u  - Statue, Winnaar Concours Hestival                                                                              
18.30-19.30u – Generation 84                                                                                          
20.00-21.00u – Heideroosjes                                                                                           
21.30-22.30u – Lucy Love                                                                         
23.00-00.00u – Daan                                                                    
0u-01.50u – Hindu Radio DJ’s
 
Info binnenkort op www.hestival.be
Inkom: GRATIS
 
Meer info over het programma in de bijlage.
 
Nog vragen? Mail naar steven@hestival.beof bel 0474 56 98 04.